Att jaga i Australien

Det är inte så konstigt att Australien med sin fantastiska natur och annorlunda djurliv är mångas drömresemål när det kommer till jaktresor. Kanske kan du kombinera det med en vecka eller två på stranden? Ta hjälp av en byrå när du ska resa för att se till att du har alla papper i ordning. Med en resebyrå kan du också få allt inkluderat, allt från flyg och boende till guide.

Det är beräknat att Australien har cirka 300 000 aktiva jägare. De flesta av dem jagar med någon form av gevär men det är också väldigt populärt att jaga med pil och båge. På tredje plats kommer metoden att bara använda sig av sin hund. De mest jagade djuren i Australien är kanin, hare, rävar, ankor och vildsvin. Det är speciellt populärt att jaga kaniner då de inte gillas av befolkningen.

Regler i olika stater

Australien är ett väldigt stort land och det finns precis som i Sverige olika regler för jakt beroende på var i landet du befinner dig. Till skillnad från Sverige som har jaktsäsonger är det oftast tillåtet att jaga djur som harar, kaniner och rävar när som helst under året. Det enda du behöver är markägarens tillåtelse till att jaga på området. Självklart måste också ditt jaktvapen vara godkänt.

Om du befinner dig runt huvudstaden är allt du behöver ett vapen med jaktlicens. Det är till och med tillåtet för barn så unga som 12 år att jaga så länge de är i sällskap av en vuxen. Det som är speciellt med Australien är att djuren inte jagas för att det är kul eller för att det ses som en sport. Djuren ses istället som en pest som förstör markerna i närheten.

Ursprungsbefolkningens sätt att jaga

Aboriginer var Australiens ursprungsbefolkning och de hade lite annorlunda tekniker när det kommer till jakt. Bland annat var det populärt att jaga med en bumerang. Oftast användes den för att fälla ner träd med fågelbon. Fåglarna lurades sedan att flyga in i fällor som befolkningen hade gillrat i förväg. De användes alltså inte så som de ofta gör på film där jägaren kastar iväg den och den sedan kommer tillbaka.

Det var också vanligt att de använde sig av stora och tunga pinnar för att jaga djur som kängurus. Dessa kastades rakt på bytet och var så tunga att de kunde bryta benen på djuret när de träffade. De använde också eld för att rensa vägarna från växter och buskar. Detta var populärt när de skulle jaga olika former av ödlor. Dock har man i nutid sett en ökning av ödlor på dessa områden.

Jaktresor till Australien

Skulle du vilja göra ditt livs resa och åka på jakt i Australien? Varför då inte åka till norra delen av landet och gå på buffeljakt? Det är inte bara vattenbuffel som du kan stöta på utan även vildsvin. På köpet får du en helt fantastisk naturupplevelse där du upplever allt från tropisk regnskog till klippor och öppna savanner. Detta är de perfekta förhållandena för ett optimalt djurliv.

Vanligtvis när du bokar en sådan resa är du ute i vildmarken i cirka en vecka. Om du bokar med en byrå kommer du ha sällskap av en lokal guide som har lång erfarenhet av jakt och området. Eftersom ni på en sådan resa rör er i vildmark skulle det vara lätt att virra bort sig annars. Oftast bor ni i tält och använder en bil för att ta er runt.

Vad är viktigt att tänka på?

Om du ska boka en resa är det alltid viktigt att du kollar upp vad som ingår i priset. Du behöver ett visum när du ska resa till Australien och detta är något du måste ordna själv innan du kan resa. I vissa paket ingår resan i flyget och i andra måste du stå för den själv. Det kan alltså bli stora skillnader på kostnaden beroende på vad som ingår.

Sammanfattning

Australien är verkligen ett fantastiskt land på många sätt. Den fantastiska naturen gör det möjligt att uppleva ett djurliv som inte finns någonstans i Europa. Vill du själv uppleva det med egna ögon kan du boka en jaktresa där det ingår både guidning, lån av vapen och uppehälle. Du får även chansen att ta med dig en souvenir hem från resan. Detta är verkligen en upplevelse som du kommer bära med dig resten av livet!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *