Allt om jakt

Många ser jakt som ett roligt nöje men det är så mycket mer än så. Innan du ens får ge dig ut i skogen måste du ta din jägarexamen. Du måste också veta vilken typ av utrustning som är bäst inkluderat kläder, skor, tillbehör och vapen. På vår hemsida kommer du hitta allt från användbara guider till spännande artiklar, som hur jakten har förändrats och utvecklats tills idag.

Vi som skriver på sajten har jagat i flera år och har ett mycket stort intresse av jakt. Därför kan du på vår hemsida hitta en bra blandning av nyheter, information och personliga åsikter. Vi vill vara en hjälp till alla som älskar jakt, oavsett vilken erfarenhet du har. Meningen är att du ska kunna hitta allt under en och samma sida och inte behöva leta efter det du söker på flera olika ställen.

De senaste jaktnyheterna och rekommendationer

Inom jakt händer det ständigt nya förändringar och uppdateringar och det är viktigt att hålla sig uppdaterad. Därför har vi en sektion som bara avhandlar nyheter. Vi jobbar med att hålla koll på allt som händer så att du inte ska behöva leta själv. Vi vill att allt du söker ska finnas att hitta under en och samma sida. Det kan till exempel vara hur många björnar som får skjutas i ett visst område.

Jakt kan som vi alla vet vara en ganska dyr hobby. Speciellt vapen och kläder kostar en rejäl slant. Vi har en egen sida där vi rekommenderar den utrustning som vi tycker är mest prisvärd. Vi väljer bara ut produkter som vi själva kan tänka oss att använda och förklarar också varför vi tycker att den är värd att satsa på. Det blir en personlig köpguide helt enkelt.

Licenser och tillstånd

Det viktigaste när du ska ut på jakt är att du innehar rätt licens och tillstånd. Du vill inte att det roliga ska ta slut innan det ens har börjat. Det finns en del regler för var och hur du får jaga till exempel uppe i fjällen. Det finns också regler om du vill jaga i ett annat land. Vi går igenom allt du behöver veta för att få de rätta tillstånden.

Innan du får börja jaga måste du ta din jägarexamen. Som tur är anordnas det flera kurser året om i hela Sverige. Du kan själv välja om du vill ha en intensivkurs på ett fåtal dagar eller en lite längre kurs. Givetvis så kan dessa variera i pris och upplägg. Vi ger dig en komplett överblick på vilken typ av kurser det finns, vad de innehåller och vad de kostar.

Utrustning och vapen

När du väl har fått din jaktlicens gäller det att införskaffa rätt vapen och utrustning. Är du ny inom jakt kan detta vara en liten djungel att försöka ta sig igenom. Speciellt vapen kan vara ett väldigt dyrt köp och du vill så klart att det ska bli rätt från första början. Därför har vi flera guider där vi går igenom funktioner på olika vapen samt betygsätter dem.

När du har ditt vapen måste du också ha rätt utrustning och tillbehör. Många av sakerna är kanske inte livsviktiga men de kommer underlätta din jakttur något oerhört. Detta kan inkludera allt från myggmedel till olika typer av lockolja. Annan utrustning som du behöver är kikare, knivar och hörselskydd. Vi tar en titt på alla former av utrustning och tipsar dig om de mest prisvärda alternativ som finns på marknaden.

Filmer och andra artiklar

Allt handlar så klart inte om information eller sådant som kan vara bra att veta. På hemsidan kommer du också kunna hitta jaktfilmer som du kan koppla av med efter en dag på jobbet. Vi kommer också publicera artiklar med sådant som kan vara kul att veta, till exempel hur de jagade förr i tiden. Allt för att du som läser ska kunna uppleva jakt på flera olika sätt.

Sammanfattning

Intresset för jakt i Sverige är stort och det finns mycket att ta upp och skriva om. Vi som driver den här sajten är själva mycket intresserade av jakt och vill dela med oss av detta. Vi uppdaterar sidan på en kontinuerlig basis och det kan handla om allt från nyheter till vilken jacka som är bäst att köpa. Glöm inte att kika in regelbundet och kolla efter uppdateringar.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *