Länderna som ligger i topp för jaktresor

Jakt var förr ett rent måste för att överleva och ha mat på bordet till sin familj. Idag har det blivit ett fritidsintresse eller kanske rent av en livsstil för många. Det är såklart alltid roligt att jaga i närområdet men det är ännu mer speciellt att åka på en jaktresa till ett annat land och uppleva djur och natur som du aldrig skulle kunna se i Sverige.

Det finns idag jaktresor över hela världen. Om du bokar en paketresa behöver du inte tänka på någonting själv utan all service ingår i priset. Detta har blivit mycket populärt de senaste åren och många jägare ser det som sitt livs resa. Vilka länder är det egentligen som ligger högst upp på folks önskelista? Här går vi igenom några av de populäraste länderna som besöks speciellt för jakt.

Tanzania och Moçambique

Tanzania är ett land med underbara naturreservat. Det brukar kallas det afrikanska paradiset och anses vara ett av de bästa länderna du kan resa till när det kommer till jakt. Det finns otroligt många byten att välja på i detta otroligt vackra land. Det finns ett område kallat The Selous Game Reserve som är den största jaktmarken i världen. Här hittar du allt från lejon och bufflar till andra exotiska arter.

I Moçambique består landskapet av bland annat täta skogar, sumpmarker och palmskogar. Det fanns förr i tiden ett väldigt rikt djurliv här så regeringen startade ett initiativ med lokala jägare för att få lite mer balans i djurriket. Om du åker dit på en jaktresa kan du kanske skryta med att du skjutit ett lejon eller en elefant. Här finns även lite mer ovanliga djur att jaga, till exempel krokodil.

Sydafrika och Namibia

Sydafrika är ett väldigt populärt resmål för de som vill ha lite mer lyx och bekvämlighet på sin resa. En fördel är att det är väldigt lättillgängligt från hela världen med flera dagliga flyg. Det finns flera parker som är kända för sin jakt och en av dessa är Kruger National Park. Här har du chansen att jaga flera okända arter som du inte hittar någon annanstans i världen.

Namibia har länge varit en favorit för europeiska resenärer och det fortsätter att ligga i topp. Nu på senaste tid har även jägare från Nordamerika fått upp ögonen för landet. Anledningen till att det har blivit så populärt är på grund av att det finns någonting för alla smaker och erfarenheter. Oavsett om du vill jaga lejon, elefant, leopard eller noshörning kommer du att kunna hitta det här.

Montenegro och Vitryssland

I Europa är det det lilla landet i sydöstra delarna som drar till sig jägare från världens alla hörn. Där finns mycket orörda landskap och otroligt vacker landsbygd. Jakt är mycket populärt i Montenegro då landet har ett otroligt härligt djurliv i sina skogar. Det finns otroligt många och ovanliga fågelarter som är väldigt eftertraktade av jägare. Dessutom kan du även jaga allt från björnar till vargar och kaniner.

Vitryssland är ett annat land som anses vara ett perfekt ställe att jaga på. Detta beror på att landskapet är väldigt platt i stora delar av landet. Det finns även över 11 000 sjöar, vilket gör att du kan kombinera jakt och fiske. Deras nationaldjur är en europeisk bison och den är väldigt spännande att jaga. Du kan även satsa på att skjuta älg, rådjur eller varg, vilka också ger stora utmaningar.

Kambodja

Det var länge förbjudet att jaga i Kambodja och regeringen valde att öppna dörrarna för jägare så sent som 2009. De arbetar nu hårt med lokalinvånarna för att jakten ska skötas på ett så bra sätt som möjligt. De är såklart intresserade av att bevara det härliga djurlivet i landet. Vill du åka dit på en jaktresa har du många olika möjligheter. Ta dig in i djungeln i jakt på elefanter och reptiler.

Kanada

Kanada är ett stort land som också erbjuder otroligt vackra landskap både för jakt och fiske. Om du vill jaga finns det ingen brist på valmöjligheter. Ge dig iväg till Ontario och jaga rådjur eller till Newfoundland för att jaga harar. Det är även väldigt populärt att jaga gäss och älg. Om du vill ha en riktigt stor utmaning kan du åka på en fiskeresa upp mot norra Antarktis.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *