Låt Dig Inte Bli Distraherad Under Din Jakt

Alla som någon gång har jagat har, med stor sannolikhet, hamnat i ett scenario där man missat sin chans att fälla ett byte på grund av olika anledningar. Detta är för att man antingen har blivit lite för trött och tappat koncentrationen eller att man inte fått i sig tillräckligt med näring och man börjat att darra på handen.

 

Även om det är en lärorik situation att hamna i så är det rekommenderat att man ska göra allt i sin makt för att undvika den. Därför kommer vi i denna artikeln gå igenom olika tips och tricks man kan utföra och förbereda för att hålla sig på tipptopp när det verkligen gäller.

Packa mat som är laddade med energi

När man väl bestämt sig för att ge sig ut så är det med vetskapen att det kan ta några timmar innan man väl återvänder hem. Det gör att packningen man har med sig är av yttersta vikt och maten är nog det mest avgörande för att hålla både humöret och koncentrationen på högsta nivå. Men att bara packa med sig ett äpple och en macka med tillhörande kaffe kommer man inte stå sig länge på, vilket gör att man borde se över vilken typ av mat som är lämpad ute i naturen. Självklart så kan man ha kvar mackan och frukten i sin packning men då måste man också inse att man kan lägga till en kall pastasallad eller bönsallad för att fylla på energinivåerna. Självklart ska man också undvika att fylla upp magen allt för mycket så att man blir dåsig och trött, vilket är kontraproduktivt.

Koffein är en väldigt snabb lösning

När man väl har gett sig ut på några jaktsessioner så inser man snabbt att koffein är väldigt nödvändigt för att hålla koncentrationen uppe. Detta gör att man kan vända sig till den klassiska drycken kaffe, vilket också har en värmande egenskap om den tas med i en termos. Men för den som inte gillar kaffesmaken så finns det flertalet olika alternativ man kan ta i form av energidryck som alla har olika smaker och koffeinhalter. Det man däremot måste tänka på är att inte slänga burkar i naturen utan att man packar ner dessa i väskan så fort de är slut.

 

Ta pauser för att återhämta energi

Det är många som har inställningen att pauser inte är nödvändiga för att man då kan missa potentiella byten. Även om det går att argumentera för detta så anser många att om man inte tar pauser för att återhämta sig så kommer man missa de avgörande momenten i vilket fall. Många kopplar direkt en paus med minst 30 minuters vila, men detta är något som är helt fel. En paus kan vara i fem, tio eller femton minuter beroende på hur länge man behöver för att återhämta sin koncentration och energinivå.

 

Vad många inte inser är att mobilen man har med sig kan agera som en portabel underhållningsapparat. På din mobil så kan du antingen kolla på roliga videoklipp, spela ett mobilspel, testa turen på ett nätcasino (läs mer om detta här) eller scrolla igenom sina sociala medier. Detta gör att man får en liten paus och man kan slappna av för en stund, vilket gynnar ens välmående.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *